Inrichting RSZ-gebouw bekroond voor circulaire aanpak 2018-04-26

De RSZ is uitgeroepen tot een laureaten van Be Circular, editie 2017. Via zijn aannemer is de RSZ bekroond in de categorie “bouw” voor de herinrichting van zijn hoofdkantoor in Brussel.

Tussenwanden hergebruiken

Bij de herinrichting maakt de RSZ de overgang naar de new way of working in een open office. Afzonderlijke bureaus verdwijnen, waardoor er heel wat tussenwanden worden gesloopt.

Enkele tussenwanden worden niet weggegooid maar hergebruikt in andere gebouwen. Voor de overgebleven tussenwanden is een herbestemming voorzien: de isolatieplaten die in de wanden zitten krijgen een nieuw leven in de daken van 341 huizen.

Afvalbeheer

Daarnaast zijn in het project procedures en materialen geïntegreerd die beantwoorden aan specifieke duurzaamheidseisen. Ook aan afvalbeheer is veel aandacht besteed, met een valorisatieplan, vanaf de werf tot de erkende ophaler (bijvoorbeeld de terugname van het isolatieafval).

Over Be Circular

Be Circular is een project van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat de overgang van een lineaire naar een circulaire economie wil bevorderen. Het project bekroont elk jaar een aantal zelfstandigen en ondernemingen die een innovatief project hebben uitgevoerd dat goed is voor het milieu en voor de lokale werkgelegenheid, denkend vanuit een circulaire economie.

Meer informatie

^ Back to Top